Thursday, October 14, 2010

LAYANAN ISTIMEWA SEORANG SUAMI KEPADA ISTERINYA YANG BERPANTANG...




hehehe..dah banyak dah aku citer kat dalam ni..bosan xbosan jla korang baca ye..hehehe..kali ni aku nak citer pengalaman aku berpantang masa anak yang sulung lahir...baby yang kua kecikje..2.55kg sebabnyer mungkin aku amalkan pemakanan SET LENGKAP SALINDAH..aku bukan nak jual salindah kat sini tapi mmg banyak kebaikan yang diperolehi untuk ibu yang mengandung dan anak yang mengandung..alhamdulillah..sepanjang kehamilan aku xmengalami sebarang masalah kecuali muntah2..tu je..(yela..muntah2 ni bagus sebab kalau kiter muntah maknanya hormon kiter menjalankan tugasnya dengan baik dan ini akan menjaga kedudukan baby di dalam rahim)..selain tu mmg xde masalah sampaila aku bersalin.set salindah ni pon en.suami yang bagi..(timekasih lagi la untuk en.suami)

pas dapat lampu hijau balik umah..dah snap beberapa gambar(masa ni kamera digitalnyer mengong..banyak gambar yang xde..mencik!!!)..aku pon boleh balik..sebelom balik dah melantak dulu ngan set lunch kat hospital..nasi putih berlauk daging black pepper ngan sup ayam beserta 2 potong epal..(aku yang pilih..mmg layanla beb..hahaha). aku sampai je kat umah dah petang jadi xmandila..hahaha(sejuk beb..penat.tertido plak..lalala)

masa ni aku dapat 6 kuntum bunga ros yang bermakna "I LOVE U SO MUCH MUAAHHH".) cuba kira..cukup 6 kan?hahaha..kalau rajin nak kira la..hehehe..bila dah balik umh..mak la yang jaga makan minum aku..yang lain2 en.suami yang jaga..mmg kesian sangat(penat balik keje kena jaga aku plak..tapi abg yang nak jaga..)

bayangkanla..bila nak mandi..suamiku inilah yang menjirus air ke badan aku ni..dia jugala yang letak syampu dan dia jugalah yang menunggu aku ketika aku hendak menunaikan 'hajat'..pad(yela..ibu2 yang bersalin kan pakai pad sebab banyak darah) pon en.suami yang tolong pakaikan dan segalanya2 mmg en.suami yang wat..aku ni dah terlalu manja sehinggakan 1 ari tu nurse desa dtg nak cek..aku cakapla yang aku xtau nakwat kalau abg xde..nurse tu pon pelik dan cakap "besnyer awak..ada ea org yang dimanjakan camtu sekali..ni kena citer kat klinik ni..kelakarla citer awkni..hahaha".masa aku bersalin ni umo aku 19 tahun.suami plak 32 tahun..ntahla..mmg dimanjakan sangat..hahaha...



dah tu pakai bengkung, param semuanya suami aku yang wat..aku xtaula ada x lelaki yang camtu kat lua sana tapi bagi aku suamiku dah memberi layanan yang xtaula nak dibagi bape bintang dan aku bersyukur sangat kepada Tuhan sebab dikurniakan suami yang sangat penyayang dan sangat2 memanjakan aku sejak bercinta hinggalah ke hari ini..

4 comments:

@rezal said...

alhamdulillah...
semoga kebahagiaan ini kekal ke akhirat sana hendaknya...aminnn

annyss said...

alhamdulillah..timekasih ye ijal sudi jenguk blog aku ni..tu pon 1 doa untuk aku tu..timekasih banyak2..

MamaAirisDania said...

sesungguhnya akk sanggattt LEJES...tu je yg mampu dikomen

annyss said...

LEJES ye kak???apala sangat ada pada citer anis ni..xyah nak lejes2 ni..mesti ada kebaikan si suami di mata akak kan...